top of page

Over mij

Van angst voor bevallen, naar totale overgave tijdens een badbevalling.

Ik ben Mariane, liefdevol opgegroeid in een tweetalig gezin. Een Belgische papa en een Boliviaanse mama. Mijn ouders gaven me als kind mee dat ik alles kon worden wat ik wilde. 10-jarige Mariane wist het nog niet, misschien iets met tekenen, misschien kapster,...  Maar één ding wist ik eigenlijk heel zeker, ooit word ik mama.

 

Dat uitte zich in de collectie poppen die ik had. Ik nam overal mijn babypopje Annabel mee, knuffelde haar, liet haar slapen, gaf haar flesjes. Of de eindeloze vragen aan mijn mama wanneer ik een klein zusje of broertje zou krijgen, zodat ik het ook zou kunnen verzorgen.  Ik heb een herinnering dat ik als 7-jarig meisje de boeken van mijn verpleegkundige mama mee in bed nam en las over bevallingen. ‘S avonds, als iedereen al sliep, trok ik de dekens over mijn hoofd, knalde ik de zaklamp aan en bekeek ik alle foto’s uit het dikke biologieboek. 

 

Het zorgzame in mij zocht een plaats in de wereld, maar het bleef lang een enkel spel met poppen. Als kind was ik goed in tekenen, dus mijn focus ging volledig naar de kunst tijdens mijn basis- en middelbare schooljaren. Tot ik een keuze moest maken om verder te studeren en aangemoedigd werd door mijn kunst leraar om voor restauratie te gaan. Een nieuwe passie ontstond, fast-forward enkele jaren… ik werd lijstenrestaurator in een museum en liet die droom uitkomen; het zorgen voor kunstwerken. Net zoals ik hield van zorgen voor mijn poppen. 

Twee jaar na het ontmoeten van mijn vriend werd ik zwanger van mijn zoontje Flor. Het gevoel dat een leven in mijn buik groeide, wekte weer iets in mij. Een passie voor nieuw leven;, een fascinatie voor leven geven. Het was de start van een belangrijk intern proces. Zwanger zijn triggerde allerlei angsten en bezorgdheden die altijd onbewust waren. Voor ik zwanger werd en ik dacht aan bevallen, dacht ik aan helse pijn, iets wat je als vrouw moet ondergaan.

Net voor ik zwanger werd zocht ik naar manieren om om te gaan met de angst om onvruchtbaar te zijn, of de angst om te bevallen, om de controle te verliezen. 

 

Ik ontdekte hypnose als tool om onderliggende blokkades en belemmerende overtuigingen los te laten en permanent te veranderen naar positieve overtuigingen. Zo kwam ik terecht bij de opleiding van Rapid Transformational Therapy. Tijdens mijn opleiding werkte ik aan mijn eigen zelfvertrouwen door krachtige RTT sessies. Ik wou zo goed mogelijk voorbereid zijn voor een aangename bevalling. Een bevalling is onvoorspelbaar, en zo was mijn eerste bevalling ook helemaal niet hoe ik het had gewild. Ik liet dingen toe die ik niet wou doen, het geborgen ,veilige gevoel ontbrak hier. Met als gevolg dat de bevalling heel lang duurde. En toch kwam de acceptatie vrij snel. Het voelt niet als een negatieve ervaring, en dat is het doel wat ik wou bereiken.

 

Na een jaar werd ik zwanger van mijn dochtertje Ona, en deze keer stond ik alweer wat verder in mijn persoonlijke ontwikkeling. Deze keer voelde ik een diep vertrouwen dat het anders ging zijn. Veel tijd had ik niet om me heel bewust voor te bereiden en te cocoonen, want we kochten net een huis toen ik 6 maanden ver was en verhuisden letterlijk twee weken voor zij geboren werd! Het vertrouwen in mijn lichaam en in haar was zo hard gegroeid dat ik die nood ook niet voelde. Zij kwam zo mooi ter wereld in een warme, veilige omgeving, in het water, in mijn en mijn partners armen.

 

Dat gevoel draag ik voor altijd mee. die oerkracht, aardse moederlijke kracht die door mij heen stroomde. Ik kon niet anders dan mezelf overgeven aan mijn lichaam. Dit is het hoogtepunt van vrouw zijn en elke vrouw dat wenst mama te worden, wens ik dit gevoel toe. En het ding is, dat dit de natuurlijkste zaak is op de wereld. We worden van jongs af al geconditioneerd door angst vanuit onze omgeving. We verliezen het vertrouwen in onszelf.

 

Mijn passie is om die kracht bij de zwangere vrouw terug te roepen, want het zit in ieder van ons. Ik help jou het poortje open te zetten naar jezelf en je innerlijke powervrouw!

Aanwezig op woensdag bij groepspraktijk In Harmonie www.huisinharmonie.be

Andere dagen: online

Opleiding

  • Reiki eerste graad - Annick Van Dijck (2018)

  • Rapid Transformational Therapy - Marisa Peer School (2020)

  • Creëer je cirkel - Tiny Sanders (2022)

  • Perinatale counseling - Draag-kracht (2023)

  • Acupressuur tijdens arbeid en bevalling - Vruchtklaar (17/11/2023)

  • Doula-opleiding - Vlaamse federatie voor doula's vzw - (theorie nog niet afgerond, stage ervaring bezig

www.dedoula.be

 

 

www.vrouwencirkels.be

logo vrouwencirkels vzw.jpeg
Lid van 2023.png
IMG_5289.jpg
1639496453_RTT Practitioner Roundel Logo-01.png

RTT® wordt onderschreven en/of geaccrediteerd door: Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) General Hypnotherapy Register (GHR) International Association of Counsellors and Therapists (IACT) International Institute for Complementary Therapists (IICT) International Hypnosis Federation (IHF) Accredited Counsellors, Coaches, Psychotherapists and Hypnotherapists (ACCPH) Australian Society of Clinical Hypnotherapists (ASCH) – RTT® Live In-Person only, New Zealand Association of Professional Hypnotherapists (NZAPH), International Coaches Register (ICR), International Hypnosis Association (IHA).

bottom of page