top of page
1.png

Een groepstraject voor (aanstaande) mama’s die op een authentieke manier willen verbinden met andere mama's, om elkaar te ondersteunen in de reis doorheen het moederschap.

 

Deze heb je waarschijnlijk al wel gehoord: "It takes a village to raise a child". 

Moederschap is bedoeld om te ervaren in een dorp, een community van ondersteunende, gelijkgestemde vrouwen. We zijn niet gemaakt om alles alleen te doen, om ons geïsoleerd te voelen, alle zorg op ons te nemen en onszelf op de achtergrond te schuiven.
Wél om hulp te vragen, om te steunen op elkaar, om onze dieptes en doorbraken te delen, en om elkaar te dragen.

De kracht van vrouwen die samenkomen om een positieve verandering te brengen is diepgaand. Het is enkel door het verbinden met andere moeders dat we beseffen dat we niet alleen zijn, dat we echt een ‘village’ nodig hebben, dat we kunnen beginnen met het omarmen van de transitie die we doormaken van vrouw naar moeder, de rol omarmen waar we dagelijks in gaan staan, maar ook beseffen dat we nog steeds een eigen identiteit hebben dat verder gaat dan ‘mama’ en dat die het ook verdient van verzorgd en gevoed te worden.

Het is tijd voor ons om samen een groep te creëren met bewuste vrouwen die op zoek zijn naar het delen van hun wijsheid en inspiratie te vinden in een veilige en ondersteunende omgeving.

Herken jij je hierin?

 • Je voelt je soms eenzaam in het moederschap of in je zwangerschap
   

 • Je mist soms diepgang in gesprekken
   

 • je hebt moeite met ontspanning te vinden of tijd te maken voor jezelf
   

 • je bent op zoek naar nieuwe vriendschappen met vrouwen die in dezelfde levensfase zitten en in je omgeving wonen

 • Je voelt je niet altijd gehoord door de mensen in je directe omgeving

 

 • Je bent goed in het zorgen voor anderen (kinderen, familie, partner), maar niet voor jezelf. Je weet niet goed hoe je tijd moet maken om te ontspannen.

 

 • je mist diepe connectie met andere vrouwen
   

 • je voelt je soms wantrouwig naar vrouwen toe en wil het vertrouwen terugvinden

Als jij...

 • wil verbinden met andere mama's in je omgeving

 • vriendschappen wil ontwikkelen met gelijkgestemde vrouwen

 • je minder eenzaam wil voelen.

 • je meer gehoord wil voelen tijdens je reis in het moederschap en de enorme transitie 

 • wil ontspannen, helen en loslaten

 • meer jezelf wil zijn, jezelf tonen hoe je bent, los van het moederen

 • wil genieten van je zwangerschap en je veranderende lichaam

 • zonder angst het moederschap in wil gaan, wél met zelfvertrouwen

  ... dan is mijn groepstraject 'Mama tribe' iets voor jou!

Happy International Women's Day!.jpeg

 

De reis naar het moederschap is een prachtige ervaring, eentje dat vaak de relaties rondom je doet veranderen (partner of vrienden relaties).

 

We voelen een shift en kunnen nood hebben aan diepere connecties met vrouwen die begrijpen wat we doormaken.

 

Ik geloof in het Moederen van de Moeder. Het moederschap doe je zelf, maar je bent niet alleen. Geen betere manier dan je laten dragen door een groep mama’s in jouw omgeving!

Hey, Ik ben Mariane.

Rapid Transformational Therapy Practitioner en moeder van twee.

26 was ik toen ik zwanger werd van mijn zoontje Flor. Redelijk jong vond mijn omgeving, ik vond het ideaal, wou altijd jong mama zijn. Maar dat betekende wel dat ik de eerste was van mijn vriendinnen. Ze waren super blij voor mij natuurlijk. Maar toch voelde ik me vaak eenzaam en onbegrepen.. Ik vond het moeilijk om mijn ervaring te delen. Ik ging door iets helemaal onbekend en nieuw, soms wist ik zelf niet wat ik voelde of wat er met me gebeurde.

Waar ik nood aan had, was eens kunnen praten met andere zwangere vrouwen, jonge mama’s, of mama’s die al een eerste (of tweede) hadden gehad. Maar hoe begin je daar aan? Ik als (best wel) introvert, ging wel bij een groepje zwangerschapsyoga, maar verbinden vond ik dan moeilijk, er was ook nooit echt ruimte voor; yogales gedaan en iedereen naar huis. 

Zwangerschap vliegt voorbij, en dan komt die baby en wauw…. die transitie is zo intens, ik voelde de afstand met mijn vriendinnen toen groter en groter worden. 

Wat ik tegelijk ook zag gebeuren is dat er andere connecties ontstonden. Zo ontdekte ik vrouwencirkels, en na enkele cirkels bij te wonen was ik verkocht: dit is prachtig en zo magisch, en 
waarom doet iedereen dit niet !?? 

Hoe onbekende vrouwen bij elkaar gaan zitten en zich openstellen, schaamte en oordeel wordt opzij geschoven, het muurtje dat we rond onszelf hebben gebouwd, wordt een beetje afgebroken. Er komen barstjes in, barstjes waar het licht naar binnen kan schijnen. Licht op die prachtige vrouwen, die zich verloren voelen in het moederschap, zichzelf opzij hebben geschoven. Zij laten zichzelf zien, aan elkaar, maar ook aan zichzelf. 

Ik wist het meteen: Ik wil die plek creëren voor (toekomstige) mama's.  

Ik heb een passie voor die transitie, van vrouw naar moeder, van nieuw leven, bijdragen aan een zachte landing voor zowel baby als mama. Die fascinatie die ontstond bij mijn eerst zwangerschap, daarom help ik nu, in mijn praktijk, mama’s die met angsten zitten en zich willen voorbereiden op een zwangerschap, bevalling en het moederschap vanuit diep vertrouwen ipv angst. En één van de beste integraties van mijn werk is dan ook in het samenkomen met andere vrouwen en merken dat je helemaal niet alleen bent met je angsten en gevoelens.

IMG_6337.jpg

Vrouwen komen al eeuwen samen in cirkels om te delen en verbinden met elkaar op een betekenisvolle manier

 

Door onze innerlijke wijsheid te delen met elkaar, zorgen we voor herkenning en inspiratie in een veilige en ondersteunende omgeving.  De gedeelde ervaring van alle mama’s in elke fase is een prachtig medicijn voor degenen die deelnemen aan een cirkel.

Mamacirkels:
Afwisselend met de workshops houden we een mamacirkel met thema's als zelfzorg, geboorte en moederschap. 


Een mamacirkel ziet er altijd een beetje anders uit, maar we starten altijd met een korte ademhalingsoefening/grondingsoefenening, een deelrondje hoe we ons voelen. Ik haal een thema aan en samen gaan we hierover in gesprek. We sluiten altijd af met een meditatie en een rondje positief.

De cirkels mogen flowen! 

 

Wanneer je je aansluit tot de cirkel, wordt je omringt door gelijkgestemde vrouwen in een vergelijkbare situatie als de jouwe. In dezelfde levensfase, kindjes van dezelfde leeftijd,... vrouwen die ook opzoek zijn naar steun, verbinding, vriendschap. Maar vooral een veilige plaats om allerlei onderwerpen te bespreken rond het moederschap en de transitie naar het moederschap.

"What happens in the circle stays in the circle"

Yin yoga zelfzorg met Yogelien:

Zelfzorg als (nieuwe) mama, het is soms moeilijk om tijd voor te maken! Soms kan het zo simpel zijn als een trage beweging of yogahouding. Yogelien laat ons zien hoe het kan. Na 1 yin yoga les bij haar wist ik dat zij de persoon ging zijn om dit lesje te verzorgen binnen het traject. Ze heeft een rustige en aangename vibe! Dit is wat ze zegt: 

 

"In een yin yoga sessie laat ik je graag, al dan niet opnieuw, in alle zachtheid verbinden met je lichaam.
Door middel van diepe en bewuste ademhalingen, lange zittende en liggende houdingen en zachte beweging gaan we verzachten, verbinden, spanning loslaten en ontspanning toelaten. Zo activeren we ons parasympathisch zenuwstelsel en komen we tot rust.
Wees welkom 🖤" - Evelien de Cock (Yogelien)

yogelien.jpg

Workshop Menstruele cyclus met Soraya

Soraya is een speciale vrouw in mijn leven en om deze workshop te brengen dacht ik meteen aan haar. Zij is haar opleiding Sensiplan aan het afronden en zorgt ervoor dat jij jezelf beter begrijpt als vrouw, ze ziet jou écht.

"Ik neem je graag mee in de wondere wereld van je vrouwelijke cyclus. Onze cyclus is zoveel meer dan een lastige week in de maand of PMS. Er schuilt veel wijsheid en kracht in als je ermee leert samenwerken. Onze cyclus moet geen last te zijn. We kijken ook eens wat de wetenschap ons nog kan vertellen. Want wanneer ben je precies vruchtbaar? Hoe merk je dat op? Wat is het effect van je hormonen op je humeur? En welke hormonen spelen er eigenlijk zoal mee? We leren onze innerlijke seizoenen kennen en hopelijk kijk je nadien met nog meer bewondering naar je prachtige lijf." - Soraya

Groepshypnose Innerlijk kind door Mariane

We dragen allemaal ons eigen innerlijk kind mee. Dat kind kan in het verleden gekwetst zijn. Als je behoeften -aan liefde, veiligheid, zorg – als kind niet (altijd) vervuld werden, kan dat sporen achterlaten.

Deze groepshypnose is een veilige en liefdevolle manier om je te verbinden met delen van jezelf in jou, die nog altijd nood hebben aan aandacht, (gevoel van) veiligheid en verbinding. Het is waardevol om je innerlijk kind te ontmoeten, zij heeft alle antwoorden op dingen waar jij tegenaan loopt of in blokkeert.

IMG_5289_edited.png

 

Reünie na 2 maanden: wandeling en potluck rond het vuur

Na onze laatste sessie samen, gaat iedereen zijn eigen weg weer op. Na 2 maanden komen we weer samen om het traject volledig af te sluiten. Dit doen we door samen een wandelingetje te maken en voor wie wil nadien nog samen een lunch (potluck-stijl) te benutten rond het vuur bij mij in de tuin in Schaffen (eventueel incl. baby's) .

 

Whatsappgroepje

Buiten de tijden dat we écht samenzijn, toch nog connecten? Je hebt het moeilijk, je wilt iets kwijt en bij wie beter dan je mama tribe? Laten we naar elkaar luisteren en elkaar steunen.

316517112_3300552170195755_3797574736258478920_n.jpeg

Wat we gaan doen

6 maanden lang komen we samen met hetzelfde groepje van max. 6 mama's en aanstaande mama's. Maandelijks op een dinsdagavond van 19u tot 21u30.

Het Mama Tribe traject is voor vrouwen die...

 • Verbinding willen maken met hun wijze, creatieve en krachtige zelf.

 • Meer willen leren vertrouwen op hun vrouwelijke intuïtie.

 • Toegewijd zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen persoonlijke groei en heling.

 • Klaar zijn om voor zichzelf te kiezen om een sterke basis te leggen als moeder.

 • Klaar zijn voor verandering en klaar om veranderingen door te voeren

 • Verlangen naar meer plezier en geniet in het leven (meer liefde, vreugde, verbinding en avontuur).

 • Op een authentieke, betekenisvolle manier in contact willen komen met andere vrouwen.

 • Klaar om samen in moed en verbinding te staan terwijl we samen bewust het moederschap navigeren.

Mamacirkels is een super veilige omgeving. Daar kan ik al mijn positieve en negatieve ervaringen delen zonder oordeel en dat is super krachtig. Elke keer dat ik meegedaan heb, al een paar keer, kom ik er super ontladen van. Dit doet mij ook helder nadenken hoe ik anders kan doen als mama en vrouw. Dankzij Mariane heb ik dit leren kennen en daar ben ik super dankbaar voor. Dank je wel Mariane. Mariane is ook een begripvolle vrouw en mama en rustgevend persoon. - J.A.
mamacirkel 14 juli.jpg

Eventjes praktisch...

We starten op september

De meeste bijeenkomsten vinden plaats in de groepspraktijk In Harmonie te Diest. Telkens op een dinsdagavond tussen 19u en 21u30. 

Ik hecht enorm veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en veiligheid. Daarom zijn de plaatsen beperkt tot een groepje van max. 6 vrouwen voor het hele traject.

dinsdag 26 september

Kennismaking + mamacirkel (Mariane)

dinsdag oktober

Yin yoga (Wendy) + cirkel

dinsdag 28 november

Mamacirkel: geboorte (Mariane)

dinsdag  december

Workshop cyclisch leven (Soraya)

dinsdag 23 januari

Mamacirkel: moederschap (Mariane)

dinsdag 20 februari

Groepshypnose: innerlijk kind

+ eind cirkel (Mariane)

Ergens in april (samen te bepalen)

Reünie:

 wandeling en potluck rond het vuur

Zittend bij kampvuur

“A circle of women may just be the most powerful force known to humanity. If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, dive in. Hold on. Love it up. Get Naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love gentle. You will be changed. The very fabric of your being will be altered by this, if you allow it. Please, please allow it.” 

(Jeanette LeBlanc)

Registreer je nu voor het Mama Tribe traject!

Je hebt de optie om in termijnen van 3 of 6 maanden te betalen.
Schrijf je je in voor 20 december? Gebruik dan de code: TRIBE en krijg 10% korting (enkel op de volledige betaling)

Mama tribe traject: volledige betaling

€315

Mama tribe traject: 3 termijnen

€110

Mama tribe traject: 6 termijnen

€55

"Heel bijzonder warm en krachtig. Liefdevol, kwetsbaar, zin in een vervolg…” - M.

Zomerfestival

In de cirkel , zijn we gelijk. Er is niemand voor jou en er is niemand achter jou. Niemand is boven jou, niemand is onder jou. De cirkel is heilig, omdat het ontworpen is om eenheid te creëren."

 • Waar gaan de mamacirkels door?
  Groepspraktijk In Harmonie, Overstraat 2, 3290 Diest
 • Mag mijn baby'tje meekomen?
  Zolang je baby nog niet kan stappen mag het zeker mee komen! Ik kan zorgen voor een nestje waar je baby in kan liggen.
 • Wat als ik niet comfortabel ben met iets te delen?
  Dan deel je niets. Het is een veilige plek, jij beslist of je iets deelt of dat je gewoon luistert.
 • Ik ben (nog) niet mama, mag ik mee doen?
  Ja zeker, als jij voelt dat je in de toekomst mama wil worden, en je voelt je geroepen om deel te nemen, dan ben je meer dan welkom. Wensmama is ook een mama.
 • Ik ben al een paar jaar mama, mag ik ook deelnemen?
  Elke mama in elke fase is welkom, alle leeftijden zijn welkom. Wij kunnen altijd iets van elkaar leren.
bottom of page