top of page

Wil je voor altijd stoppen met roken? Maar voelt het als een onmogelijk doel?

Misschien ben je op zoek naar andere manieren om te stoppen met roken. Er zijn talloze technieken die worden gebruikt om mensen te helpen van hun gewoontes af te komen. Eén van de methoden waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, is Rapid Transformational Therapy (RTT), het is een gerichte vorm van hypnotherapie die snel en effectief werkt.

Waarom is het  zo moeilijk om te stoppen met roken?

 

Heb je in het verleden al geprobeerd te stoppen met roken, maar lukt het maar niet om de gewoonte te doorbreken? Ben je een tijdje gestopt, maar daarna weer terug begonnen? Of misschien ben je gestopt, maar blijf je ernaar verlangen.

 

Stoppen met roken is niet alleen een kwestie van wilskracht. Nicotineverslaving is niet het enige dat je moet overwinnen. Er zijn meestal veel andere redenen om te roken, en deze zullen van persoon tot persoon verschillen. Opgeven kan heel moeilijk zijn of onmogelijk lijken zonder de oorzaak of reden aan te pakken van waarom je ooit bent begonnen of niet kan stoppen.

Hoe werkt het?

RTT zal de onbewuste redenen blootleggen waarom je bent begonnen, waarom je doorgaat, of waarom je niet kunt stoppen,  of waarom je telkens terug begint, zelfs als je een tijdje bent gestopt. Er is altijd een onbewuste reden van je acties.

 

Tijdens een RTT-sessie maken we gebruik van regressie. Hiermee ontdek je je grondoorzaak en redenen om te roken, zoek je uit of deze nog steeds relevant zijn en herprogrammeer je je onderbewustzijn om een niet-roker te worden. 

We updaten de oude geloofsovertuigingen en herformuleren ze door met krachtige en positieve suggesties een nieuwe manier van denken te versterken, zodat je meer controle kunt hebben over je eigen leven en gewoonten.

2

Praktisch

Intakegesprek

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek spreken we af om de Stoppen met roken-sessie in te plannen. De sessie gebeurt online. We starten dan met een intakegesprek van max. 30 minuten. Hier kijken we naar je motivatie om te roken en je rookgewoonten. Daarnaast vertel ik je over hoe het onderbewustzijn werkt en krijg je alvast praktische tips om jezelf te ondersteunen in het rookvrij zijn.

Stoppen met roken RTT-sessie

Na de intake breng ik je in hypnose, niet meer dan een diepe ontspanning waarbij je bewust geest eventjes stil wordt en je onderbewustzijn geactiveerd wordt. Een soort van staat van hyperfocus. We keren terug naar bepaalde herinneringen die de oorzaak zijn van waarom je nog steeds de nood voelt om te roken of moeite hebt met stoppen. Onbewust triggers en overtuigingen identificeren en begrijpen, om ze vervolgens te veranderen. We installeren nieuwe, krachtige positieve suggesties om de nieuwe manier van denken (denken als een niet-roker)  te versterken. Ook bereid ik je voor op een rookvrij leven, zodat je bent toegerust om te gaan met die situaties waarin het oppakken van een sigaret verleidelijk kan zijn. Een RTT sessie is op maat gemaakt en afgestemd op ieders individuele behoeften, aangezien we allemaal uniek zijn en verschillende triggers hebben.
In de meeste gevallen stop je direct met roken, al na één sessie. 

Deze sessie duurt 90 tot 120 min.

 

Audio opname

We eindigen de sessie altijd met een persoonlijke hypnose opname die je mee naar huis neemt en 21 dagen dagelijks beluisterd, om je nieuwe gewoonten permanent in te bedden.

Door gedurende 21 dagen dagelijks te luisteren naar deze audio-opname versterk je je gedachten als niet-roker. Na de RTT-sessie denk je als een niet-roker. De audio-opname dient om deze gedachten als niet-roker voor altijd te verankeren. Deze opname duurt ongeveer 10-15min.

Opvolging

Na een week hebben we contact om te bespreken hoe het gaat. Je kunt me altijd een berichtje sturen als er iets is wat je tussendoor wilt delen of bespreken.

 

Na drie weken hebben we opnieuw contact en kijken we wat er blijvend is veranderd. In principe ronden we hiermee het traject af. Mocht je het gevoel hebben dat er nog een sessie nodig is, dan plannen we die in.

 

Investering

 

  €299,- 

 

Roken kan je heel wat geld kosten. Investeer vandaag nog in een sessie en voel meteen het verschil in je gezondheid en je portemonnee!

Image by Rae Tian

Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek of contacteer me voor een sessie mariane@marianevotherapy.com

stoppen met roken zorgwijzer.png
bottom of page