top of page

De kracht van regressie

In Rapid Transformational Therapy is één van de technieken die toegepast worden regressie. Terugkeren naar levensgebeurtenissen die de oorzaak hebben van huidige problemen of ongemakken. Het opzoeken van herinneringen uit ons verleden waar je een specifiek geloof, gewoonte of pijn hebt opgepikt, om het beter te begrijpen en om het daarna ook los te laten. Want zelfs negatieve overtuigingen als "Alles loopt mis in mijn leven", hebben hun oorzaak in het verleden.


Zo ging ik tijdens een sessie rond zelfvertrouwen terug naar de baarmoeder van mijn mama. Daar zat ik dan, ik kon fysiek voelen dat ik mini was en voelde de duisternis en geborgenheid van de baarmoeder. Anderzijds voelde ik ook spanning en onzekerheid van mijn mama. De angst die ze had om mij te verliezen omdat ze enorm ziek was tijdens haar zwangerschap. Als baby ken je nog niet het verschil tussen jezelf en je mama, je voelt je één met haar. De gevoelens van je mama maak je dan onbewust je eigen.


Soms denken we dat een voorval uit het verleden al lang verwerkt is of een plaats gekregen heeft, of helemaal niet zo belangrijk was, maar dan blijkt dat het nog steeds een bepaald gedrag van je aanstuurt. Je hoofd probeert je weg te houden van die pijn door je bepaalde symptomen te geven wanneer die oude angst getriggerd wordt: zoals klamme handjes, wankele benen, hartkloppingen… Die oude gebeurtenissen heb je opgeslagen in je lichaam.


Tijdens een RTT- sessie brengen we onbewuste gedachten, naar het bewustzijn. Eens je hebt begrepen waar jouw patronen ontstaan zijn, kun je een nieuwe betekenis aan geven aan alle overtuigingen die je als kind hebt gevormd. Maar nu met de verstandhouding van een volwassene, om te laten zien dat je niet meer dat hulpeloze of bangen kind bent, maar juist veerkrachtig, waardig en met keuzevrijheid.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Waar komt de angst voor bevallen vandaan

Wanneer we jong zijn horen we alleen maar over horror verhalen. Misschien heeft je moeder vertelt hoe traumatisch jouw eigen geboorte was voor haar. Of je zit als 7-jarige met kerst aan tafel en hoort

Comments


bottom of page